top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Какво означават сънищата?

Разбери какво е закодирано в твоите сънища?

/тест/





Почти няма човек, който да не се замисля над това какво означават неговите сънища. Голяма част от случващото се в сънищата ни го забравяме. Но има общи теми (контекст) обаче, които обуславят сънуваното от нас през нощта. Анализирай своите сънища и помисли към коя от следните категории попадат по-голямата част от тях:




mind-test-tylkuvane-na-synishta
Какво е съдържанието на твоите сънища?



Р Е З У Л Т А Т И ОТ ТЕСТА




1. Кошмари (болест, смърт, преслeдване, атаки, бедствия, катастрофи)


Сънищата ти говорят за тревожност и вътрешно напрежение, нелекувана травма. Те правят възможна проявата на агресия, която в реалния живот е подтисната. Образите, които се появяват, са част от твоята личност. Отрицателните чувства се проявяват в трагiчни ситуации, които са причинени от страх от загуба, разпадане на взаимоотношения, болест, самота. Кошмарите са причинени от нерешени проблеми.




  • Работа със съня


Запиши сюжета на съня с подробности (1) (всички детайли, емоции, преживявания). Опитай се да го свържеш със събитията, които се случват в твоя живот; взаимоотношенията ти, емоциите ти.

Кой е източникът или обектът на отрицателните емоции?

След като разбереш кой е той, представи си, че той седи срещу теб. Сподели му какво мислиш. Анализирай следните неща:


- Какво може да се промени в тези отношения?


- Какво можеш да предприемеш, за да ги коригираш?


- С какво трябва да се примириш?


Ако можеш да конкретизираш страховете си, запиши всичко, което те тревожи. Използвай следния формат: "Страх ме е, че...", "Страхувам се от...".




2. Ежедневни сцени (работа, бизнес, разговори, текущи дейности, любовни отношения)


Сънищата ти подсказват за желанието ти да контролираш всичко и да се търсят непрестанно начини за поддържане на стабилност. Те са проява на защитна реакция, която се свързва с непреработено преживяване. Това преживяване може да се свързва с преживяване на някакъв вид хаотична или травматична връзка. Наличието на тези сънища подсказва наличието на нерешени проблеми, неудовлетворени нужди, които изискват някакво действие.




  • Работа със съня


Запиши сюжета на съня с подробности (1) и подчертай основното - думи, действия, ситуация/ ситуации, и се опитай да ги свържеш с реалния ти живот. Помисли над това дали сънят описва реалността или я трансформира? Можеш ли да направиш някакви действия в реалността? Какво ти харесва в този сън? С какво/ С кого свързваш този сън? Запиши всички асоциации, които сънят ти поражда и след това се опитай да ги свържеш с реални хора или събития.




3. Магия или фантастика (митове, приказки, нереални истории, неизвестни същества)


Фантастичните и приказни сънища говорят за развито въображение и креативност, желание за разширяване на хоризонтите и търсене на нови източници на емоции и вдъхновение. Мистичните и религиозни образи говорят за духовно търсене. Може би скритите или неразкрити страни на твоята личност искат да излязат наяве.




  • Работа със съня




Запиши сюжета на съня с подробности (1), подчертай най-яркия и интересен герой, запознай се с него и поговори с него. Попитай го каква е причината да дойде при теб? Какво иска да ти каже? По какъв начин неговите послания ще ти помогнат в реалността?


Запиши всички тези отговори и ги анализирай след това. Помисли над следните неща:


- Имаш ли достатъчно духовна и творческа реализация, новаторство и креативност в своя живот?


- Възможно ли е рутината да те е изморила, но да се страхуваш да рискуваш и да излезеш от зоната си на комфорт?


- Спомни си за какво мечтаеше в детството и юношеството.




4. Не помня какво сънувам/ Не сънувам нищо / Не спя добре


Тази категория сънища подсказва желанието ти за "забравиш нещо". Обикновено това е нещо, което в миналото ти е предизвикало чувство за вина или срам. Втората възможна причина е, че си прекалено активен човек, който непрестанно се стреми да върви напред, и затова не можеш да осъзнаеш реалността. Различни отрязъци от съня могат да се проблясват в паметта ни през деня, записвай ги и ги анализирай. Ако обаче имаш сериозни нарушения в съня, не спиш добре, нямаш нужното време за възстановяване, е добре да поработиш над този проблем със специалист/ с психолог.




  • Работа със съня


След като се събудиш сутрин, не скачай веднага от леглото. Дай време на своя мозък да се събуди, да усетиш своето състояние и емоции. Обърни внимание на усещанията в своето тяло. Може да нарисуваш изображение на своето състояние. Помисли защо е такова? Как се свързва с реалността? За какво разказва? Ако рисунката ти причинява дискомфорт, допълни я с всякакви приятни изображения и я изхвърли.







Имаш затруднения в разшифроването на своите сънища? Посети психолог и разреши това. Качественият сън и приятните сънища ни позволяват да живеем пълноценно. Дават ни възможност да се справяме успешно с проблемите в реалността.




Ще се радвам да споделиш своя резултат в коментар под статията. Ако имаш някакви въпроси, не се колебай да ги зададеш. Сподели и с приятели, защото споделянето е сила!




До скоро!




moiat-podpis-na-bial-fon






______


(1) Записвай сънищата си веднага след като се събудиш. Така ще извлечеш чистата информация. В течението на деня сънят се преосмисля и преработва от съзнанието.





notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 

znak-za-krai-na-stranicata


Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page