top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Емоционален тип

Какъв емоционален тип човек си

/психологически тест/







Всички хора се разделят на емоционални типове в зависимост от своята емоционална реакция. Различават се по скоростта на началото на емоционалната реакция, активността на реакцията и по скоростта на затихване на емоционалната реакция. За човека е важно да разбере какъв е неговият емоционален тип, защото това ще му помогне да разбере състоянието, в което се намира, и ще може да предвиди възможностите за реагиране при различни ситуации.




А сега се опитай да освободиш главата си от външни мисли и да се съсредоточиш само върху своите вътрешни чувства. След това разгледай снимките. Опитай се да не анализираш, а да се довериш единствено на своята интуиция.




Let`s rock! 🤘




Кой образ привлече твоето внимание?


psihologicheski-test-emocionalen-tip
Избери си образ



Р Е З У Л Т А Т И




Картинка 1


Бурен (активен) емоционален тип


psihologicheski-test-emocionalen-tip-1

За теб е характерно спонтанното и ярко проявление на емоциите - както позитивните, така и отрицателните. Реагираш бързо на всяка ситуация, не си даваш време да обмислиш добре своята реакция и да я анализираш, затова реакцията ти е естествена и непринудена. Обикновено си оптимист, умееш да общуваш с различни типове хора и не обичаш да таиш в себе си обида. Бурно реагираш на негативни, груби и критични коментари, но бързо се успокояваш. Имаш много енергия, това е и причината за прекомерната емоционалност. Добре е да поработиш върху това да се научиш да сдържаш своите пориви и да не се доверяваш прекалено много на своята първична реакция.




 



Картинка 2


Сантиментален емоционален тип


psihologicheski-test-emocionalen-tip-2

Ти бързо се превъзбуждаш, но го преживяваш дълбоко и дълго, постоянно анализираш своето състояние и се връщаш непрестанно към причините, които са го причинили. Ти си романтичен, доброжелателен и раним човек. Вярваш и се доверяваш на хората, защото те успяват много лесно да те убедят. Имаш богат вътрешен свят и способност за творчество, Когато преживяваш провал или огорчение си склонен/а да се усамотяваш и да се предаваш на меланхолията. Търсиш хора, които да са близки до твоя дух, които да са твоя опора и подкрепа. Добре е да се научиш да превключваш от едно състояние към друго, за да не зацикляш в негативните.




 



Картинка 3


Безразличен емоционален тип


psihologicheski-test-emocionalen-tip-3

Ти се отнасяш спокойно към всичко, което ти се случва, не преувеличаваш значение на събитията. Изглежда, че имаш завидно уравновесен характер или пък животът те е научил на мъдрост и смирение. Твоят девиз е: "И това ще мине!". Въпреки това не можеш да се наречеш безчувствен човек. Ти подхождаш внимателно към собствените си състояния и към живота на другите хора. Можеш да ги успокоиш, подкрепиш и да им дадеш мъдър съвет. Основното за теб е тези действия да са добре обмислени и да не зависят от моментните емоции.




 



Картинка 4


Страстен тип


psihologicheski-test-emocionalen-tip-4

Ти можеш да се потопиш в своите чувства, концентрирайки се върху това, което те интересува в момента. Насочваш цялата си енергия, за да постигнеш много, но за теб е по-малко важно да постигнеш резултата, отколкото самия процес по неговото постигане. Стараеш се да заразиш околните със своите интереси и реагираш много бурно, ако това не представлява същия интерес за тях. Но твоите интереси могат бързо да се променят, затова е добре да се научиш да довършваш започнатото и да реагираш по-спокойно на критиката.




Емоционалният тип на човека може да бъде постоянен или да се променя в зависимост от ситуацията. Но някои особености на емоционалната реакция се запазват при възрастните за дълъг период от време. Ако се чувстваш некомфортно със себе си, ако емоционалната ти реакция ти пречи да общуваш с околните, търси начини да промениш своя емоционален тип, за да изработиш ефективни механизми на адаптация в нашия сложен живот.





moiat-podpis-na-bial-fon







notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 
znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page