top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Какъв е твоят коефициент на емоционална интелигентност (EQ)? | Mind test

Разбери какво е нивото ти на емоционална интелигентност (EQ)Да си интелигентен не означава да можеш да смяташ без проблем на ум или пък да знаеш столиците на всички държави. Интелигентността има няколко аспекта. Емоционалната интелигентност е умението да се разпознават емоциите - както нашите лични, така и на околните, да се управляват и да се трансформират, т.е. да работят в полза на индивида. Този вид интелигентност, така както IQ (рационалната интелигентност), има коефициент на емоционална интелигентност (EQ), който може да бъде измерен.
Предлагам ти теста на френския психиатър Кристоф Андре. В този тест няма правилни и грешни отговори. Не обмисляй дълго своите отговори, за да получиш възможно най-точни резултати. Довери се на своята интуиция. Отбележи отговора, който първоначално привлече твоето внимание. След като отговориш на всички въпроси, събери точките и ще разбереш какъв е твоят коефициент на емоционална интелигентност.
Тестът предлага 3 скали на измерване - чрез сумиране на точките на определени въпроси, можеш да измериш:


- какво е отношението ти към себе си (умението ти да се развиваш);


- какво е отношението ти към другите (умението ти да общуваш);


- какво е отношението ти към живота (умението ти да създаваш хармония).
Вади лист и химикал. Запиши номера на въпроса и точките, които ти носи твоят отговор. Това ще ти е необходимо, за да можеш да изчислиш резултата си по 3те скали, които дава като възможност тестът.Р Е З У Л Т А Т И
Какъв е коефициентът ти на емоционална интелигентност?
Коефициент на емоционална интелигентност между 121 и 168 т.

ВИСОК


Твоята емоционална интелигентност е отвъд обикновеното себепознание, което е резултат от самонаблюдение и самоанализ. Ти си човек със силно развито самонаблюдение и най-често настроението ти е стабилно и позитивно. Взаимоотношенията ти с хората са хармонични и пълноценни. Общуването носи удоволствие, както на теб, така и на околните. За да разбереш заобикалящата действителност в пълнота, използваш предимно своята интуиция.


Коефициент на емоционална интелигентност между 81 и 120 т.

Коефициент на емоционална интелигентност между 42 и 80 т.
Скала: Какво е отношението ти към себе си

(Умението ти да се развиваш)

Сумирай точките от отговорите на следните въпроси: 1, 4, 5, 8, 10, 11, 12, 18, 20, 25, 31, 34, 39 и 41.


Резултат между 36 и 56 т.

Ти си от хората, които дълго трупат емоции в себе си и ги оставят да преливат. Съумяваш да ги накараш да работят за теб. Познаваш себе си много добре и имаш способността да идентифицираш отрицателните емоции още в зародиш, да откриваш причините за появата им и да проявяваш гъвкавост според ситуацията. А умението ти да познаваш и да използваш силата на положителните си емоции, ти позволява да изживееш всеки миг. Ти си господар на своите емоции, позволяваш им да съществуват и да се изявят. И това те прави истински пълноценен.

Резултат между 14 и 35 т.
Скала : Какво е отношението ти към другите

(Умението ти да общуваш)
Сумирай точките от отговорите на следните въпроси: 6, 9, 13, 14, 15, 16, 17, 19, 21, 22, 23, 28, 35 и 40.Резултат между 36 и 56 т.

Емоциите са твой съюзник в междуличностните ти отношения. Умееш да слушаш и да чуваш отвъд думите, да разбираш и съпреживяваш емоциите на хората. Имаш добри комуникативни умения, добре изразяваш своите чувства, знаеш как да поискаш нещо, без да оставяш усещането у другия, че е притиснат. Личните послания, които отправяш към своите събеседници, комплименти или критика, ги карат да се чувстват специални, защото са убедителни и добре формулирани. Приемаш отхвърлянето и това не те дестабилизира емоционално.

Резултат между 14 и 35 т.
Скала: Какво е отношението ти към живота
(Умението ти да създаваш хармония)Сумирай точките от отговорите на следните въпроси: 2, 3, 7, 23, 25, 26, 28, 30, 32, 33, 36, 37, 38 и 42.Резултат между 36 и 56 т.

Балансът на личността е добре познат за теб житейски приоритет, който се стараеш да прилагаш. Знаеш, че прекрачването на физическите и психическите възможности не остава ненаказано. Характеризираш се с отговорност и креативност. Знаеш кога е добре да спреш, за да се възстановиш. Благодарение на доброто ниво на емоционална интелигентност успяваш да си осигуриш добър стандарт на благоденствие и лично щастие.

Резултат между 14 и 35 т.
Можеш да споделиш своя резултат в коментар под статията. Ако имаш някакви въпроси, ще се радвам да ти бъда полезна!Благодаря ти!
moiat-podpis-na-bial-fon notice-on-the-white-background-with-text: this-post-aims-to-provide-useful-information-It-does-not-replace-professional-advice-diagnosis-and-therapy

 

znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички

Comments


Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page