top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Какво ти пречи да постигнеш своите желания?

Какво стои между теб и твоите желания?

Каква е причината да не постигаш своите мечти?

/тест/Всеки от нас има своите мечти, желания и цели. Но само някои от нас вървят уверено напред и постигат това, което искат. Докато други не успяват, защото пред себе си срещат само пречки. Доста често причината се корени в страховете и негативните нагласи, които имат: страх от грешки, не се чувстват уверени в своите лични способности, прекалено голямо внимание отдават на мнението на околните, не умеят да намерят своите вътрешни ресурси.
Днешният тест ще ти даде възможност да разбереш какво ти пречи да постигнеш това, което искаш. А след това ще можеш да намериш ефективни начини да преодолееш тези бариери.
Избери една от 4-те картинки. Избери тази, което предизвиква някаква емоционална реакция в теб.
Let`s rock! 🤘
[sihologicheski-test-4-kartinki
Избери картинката, която грабна твоето вниманиеР Е З У Л Т А Т И
Картина 1
Това, което най-много ти пречи да постигнеш своите желания е... страхът от допускането на грешки.

psihologicheski-test-otgovor-1

Най-големият ти страх е страхът да не се справиш с определена задача и да направиш нещо нередно. Това може да доведе до грешен резултат или пък до такъв резултат, който има потенциал да те разочарова по-късно. Поради тази причина дълго премисляш възможните стратегии, постоянно се съмняваш в своите способности и се страхуваш да поемеш отговорност. А има ли хора, които не грешат?!
Отрицателният резултат е добър индикатор за това, че се движиш в грешна посока или пък действията са предприети по грешен начин. А всичко това е прекрасна възможност за анализ на ситуацията и да се направят необходимите изводи. Опитай се да обмислиш всички варианти, дори и най-негативните сценарии. Това е прекрасен начин да се подготвиш за тях. И най-важното е да намериш начини, по които да се справиш с тези нежелание сценарии, в случай, че се реализират. Имаш склонността да се страхуваш от неизвестното. И точно за това е важно да имаш ясна представа какви са възможните резултати. Така ще придобиеш повече увереност и ще напредваш смело.
 Картина 2
Твоята най-голяма пречка да постигнеш желанията си е... страхът да поемеш отговорност.

psihologicheski-test-otgovor-2

Животът не е лесен и понякога се налага да се вземат трудни решения, понякога не разполагаме с достатъчно информация или пък не сме наясно с всички възможни последици от своето решение. Но пък не можем да стоим неподвижно, трябва да се движим напред. И тази ситуация е стресираща за теб, защото се страхуваш, че ако не се справиш с проблема, няма да отговориш на чуждите очаквания. Възможно е да поемаш прекомерна отговорност и този товар ти тежи, защото не ти дава възможността да поемаш рискове. Опитай се да разбереш какво точно те притеснява, не се вслушвай прекомерно в мнението на околните и завършвай всичко, с което се захванеш. Бездействието води до несигурност и за това е важен всеки малък положителен резултат, защото той води до повече увереност в себе си. Но не забравяй, че отговорност трябва да поемаме само за нещата, които са под наш контрол. Ако поемем отговорност за неща, които не са под наш контрол, силно е възможно да се провалим.
 Картина 3
Пречката между теб и твоите цели е... страхът ти от промяна.

psihologicheski-test-otgovor-3

Този твой страх е резултат от горчив твой предишен опит. Не се доверяваш лесно на живота, страхуваш се от случайни събития и всичко това увеличава твоето безпокойство. Никой не знае какво ще се случи утре, но пък днес имаме контрол над събитията в определена степен, надявайки се, че ще получим по-добър резултат. Страхът от промяна ти пречи да се възползваш от всички възможности, които съдбата ти поднася. Най-добрият начин да се избавиш от този страх е като погледнеш на света без да потъваш в мъглата от емоции. "От какво се страхувам? Какво ще ми даде промяната на тази ситуация? Какво ще се случи, ако не направя тази крачка?". Добра нагласа е да се надяваш на най-доброто и да се подготвиш за най-лошото. Върви смело напред, но не забравяй да си постелиш добре.
 Картина 4
Твоят най-голям страх е... страхът от критика и оценка.

psihologicheski-test-otgovor-4

Страхът от оценка е характерен за перфекционистите, които са чувствителни и самокритични. Но по правило те не признават критиката, която идва отвън, затова избягват да поемат излишни рискове. Влизат в битка само ако са сигурни в безпогрешния резултат. Това е резултат от поведението на някой значим за теб възрастен, който в детството ти ти е поставял непрекъснато непосилни задачи и те е оценявал. Но вече можеш сам да контролираш своя живот и можеш да се довериш на своето лично мнение. В противен случай рискуваш да не разкриеш своя скрит потенциал, скритите ти способности и таланти. Започни постепенно, на малки крачки, и прояви воля и търпение. Помоли своите близки да изразяват по-често положителното си мнение към нещата, които правиш. Малко комплименти и заслужени хвалби няма да навредят.
Можеш да ми споделиш в коментар какъв беше твоят избор. И до колко описанието отговаря на реалността? Ще ми бъде много интересно!Прекрасен петък!

moiat-podpis-na-bial-fon

 

znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички

1 Comment


Emil
Emil
Oct 15, 2021

Картина 1. Много интересно, не бях се замислял досега, но това което прочетох до голяма степен ме описва точно.

Like
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page