top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Какво е отношението ти към живота?

Какви са основите на житейската ти философия?

/тест/В психологическата практика много често се използват проективни тестове. Проективните тестове са методика за оценка на личността и на други психични характеристики. Основават се на двусмислени и неструктурирани стимули.
Асоциативните техники се основават в излъчване на отговори по отношение на определен стимул. Класически пример за този тип тестове е думата асоциация
Тестът за непълните изречения е подобен. При него не трябва да се свързва една дума с друга, трябва да се довърши изречението, чието начало е предварително зададено. Точно такъв ще е и днешният тест. Той ще ти помогне да разбереш своето отношение към живота и да определиш механизмите, които използваш, за да постигнеш своите цели.
Let`s rock! 🤘
Довърши изречението като използваш една от 5 опции:
asociativen-test
Какво за теб е животът?
Р Е З У Л Т А Т И
1. Животът е път


За теб животът е една поредица от промени и важни събития. Обичаш свободата, възможността да се реализираш и наличието на неограничен брой перспективи и възможности. Разполагаш с голям запас от енергия, която непрестанно търси възможности да излезе навън. Работата в екип не е за теб, защото имаш невероятни навици да планираш и да управляваш своето лично време и да носиш отговорност за резултатите, които постигаш, независимо дали са желани, или нежелани. Умееш да работиш активно, но и умееш активно да почиваш. Когато ресурсите ти са на привършване, намираш някое уединено местенце, където да се усамотиш и изолираш. Идеалният партньор за теб е човек, който няма да те натоварва с постоянни съвети и помощ, а просто ще бъде до теб в трудните моменти. Дългите статични периоди определено не са за теб, защото започваш да се отегчаваш и да се тревожиш, че няма да постигнеш нищо. Винаги имаш готовност за нови предизвикателства. Не забравяй да търсиш хора, които истински да те подкрепят, и не се отдалечавай от своите близки. Солидният гръб, който имаш, е ключът към твоя успех.
2. Животът е изпитание


Ти си търпелив и упорит човек. За теб животът е една поредица от проблеми, с които се справяш успешно. Знаеш как да се справяш със сложните ситуации и как да преодоляваш трудните моменти. Надежден, трудолюбив, уравновесен и здраво стъпил на земята човек. Това е така, защото си консервативен човек. За някой това може да е скучно и предсказуемо. Цениш семейството, рода, традициите и човешките взаимоотношения. Отнасяш се с уважение към хората. Силно е вероятно да избереш една професия, но за цял живот. Може да не смениш никога мястото, на което работиш, и своя партньор в живота. Имаш усет към детайлите, работиш много добре с числа и притежаваш прецизност при работата с документация. Добре организираш и регулираш своите дейности. Сръчен човек си, затова не би било изненадващо, ако вече си усвоил/а някой интересен занаят. Ако влезеш в брачен съюз, то той със сигурност ще бъде стабилен. Важно е партньорът ти да има качества, които да допълват твоите - импулсивност, активност, емоционалност. В ролята си на родител е силно вероятно да проявяваш търпение и доброта, но не прекалявай с правилата и разпоредбите. Всеки един от нас има нужда от известна доза креативност и спонтанност, за да направи света си по-ярък и цветен.
3. Животът е борба


Твоята лична философия разглежда живота като една постоянна съпротива към обстоятелствата и към предизвикателствата на съдбата. А всъщност трудностите и предизвикателствата са те калили и благодарение на тях имаш своята непреклонност. Смело и упорито постигаш своите цели. Умееш да правиш стратегии. Имаш добре развити тактически умения. Знаеш как да защитиш правата си и да се бориш за справедливостта. Определено си лидер. Лоялен приятел и партньор си. Защитаваш слабите. Професията, която ще избереш, със сигурност ще е такава, че да те предразполага да даваш най-доброто от себе си. Обичаш да се състезаваш и развиваш. Лошото е, че не знаеш как да разпускаш, как да се отпускаш и как да почиваш. Силно вероятно е да имаш и проблеми със съня. Това е така, защото постоянно очакваш неприятности. Битката не спира, а мирът и спокойствието са само мечта. Затова винаги си нащрек и внимаваш много с непознатите. Добре е да не забравяш да презареждаш батериите от време на време. Човекът до теб трябва да бъде солиден и лоялен.
4. Животът е игра


За теб животът е театър. Животът е низ от роли. Трудно живееш без адреналин, нови преживявания, срещи и нови открития. Определено си авантюристична натура. Попадаш често в необичайни ситуации, които понякога могат да бъдат и опасни. Ти си актьор, който има способността да изиграе всяка една роля. Но понякога дори и ти не осъзнаваш докъде е играта и откъде започва истинският живот. Лесно се адаптираш към нови обстоятелства и условия. Притежаваш гъвкавост в общуването с различни хора. Доста умело използваш своя чар и харизма. Мнението на околните е много важно за теб и постоянно търсиш чуждото одобрение. Възможно е това да води своето начало от детството. Добре е да изявиш своята жажда за изява, за одобрение, своята креативност и артистичност в професионалния си живот. Във всяка сфера на своя живот цениш най-много своята свобода. Цениш и лекотата, с която общуваш. Партньорът ти е добре да бъде подобен на теб или човек, който е готов да пожертва собствените си интереси в името на твоите. Най-силна ще е връзката ти с някой, който ще види твоето истинско аз и пред когото няма да ти се налага да играеш роля.
5. Животът е удоволствие


Схващаш живота като низ от приятни и радостни моменти. Имаш умението да оценяваш всичко, което съдбата ти поднася. Важни за теб са какво простите неща, така и духовните радости. Обичаш комфорта и удобството, приятните разговори и интересните забавления. Не само, че знаеш как да се наслаждаваш на живота, но и умееш да създаваш идеалните условия за това. Стремиш се да създаваш комфорт, хармония и красота около себе си. Подаръците, които правиш, са незабравими, а думите -силни и мотивиращи. Търсиш вниманието и затова винаги следиш реакциите на околните. Трудно ще пожертваш своите интереси в името на някой друг. Подходяща за теб би била творческа професия, която е свързана с общуване - нещо в сферата на услугите, мениджмънта и шоубизнеса. Има доста голям и разнообразен избор. Представата ти за партньор обаче е леко надценена. В началния етап на всяка връзка идеализираш човека, а след това постепенно, но сигурно започваш да се разочароваш от него. Приемай хората такива, каквито са. Никой не е перфектен, дори и ти.
Ще се радвам да споделиш своя резултат в коментар под статията. Ако имаш някакви въпроси, не се колебай да ги зададеш. Сподели и с приятели, защото споделянето е сила!moiat-podpis-na-bial-fon
notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 

znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички

1 Comment


Emil
Emil
Nov 26, 2021

Животът за мен по-скоро е удоволствие и път, отколкото борба, игра или изпитание.

Like
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page