top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест |Семеен сценарий

Разбери какъв е семейният сценарий си израснал и си си формирал като личност

/психологически тест/







Всичко, което ти се случва в детството, е от голямо значение за твоето развитие в живота. От значение са условията на живот, възпитанието, семейният модел, преживяванията по време на детството. Но не винаги сме в състояние да осъзнаем връзката между това, което сме преживяли в детството, и трудностите, с които се сблъскваме в зряла възраст. Но осъзнаването и преодоляването на травмите от детството може да ни даде решение на казус, с който се сблъскваме като възрастни.

Има различни психологически методи за идентифициране на това, включително и асоциативни техники. И задачата на днешния тест ще е точно тази.




Let`s rock! 🤘




Погледни изображенията. Кое от тях свързваш със себе си и със семейството, в което си израснал? Или просто избери изображението на семейството, което е привлякло вниманието ти. Няма нужда да мислиш задълбочено и да търсите аргументи за своя избор. Довери се на своята интуиция.




psihologicheski-test-semeen-model
Избери си семейство



Р Е З У Л Т А Т И




Семейство 1




Възможно е детството ти да не е било трудно, но основната фигура в твоя живот е била майка ви. Именно тя е твоята опора в трудните моменти, съветва те и винаги внимателно те изслушва. Баща ти (ако е живял с вас през цялото време) очевидно често е отсъствал или пък майка ти не му е позволявала да се намесва по въпросите за възпитанието. А ти си усещал, и продължаваш да усещаш, недостиг на мъжко внимание и липсата на авторитета на бащата. Ти си успешен и се радваш на благополучие, но при сложна ситуация реагираш излишно прекалено емоционално, имаш нужда от опора и съвет. По отношение на въпроса със създаването на собствено семейство си доста внимателен и мнителен, не се доверяваш напълно на своя партньор и не си сигурен в бъдещето на твоята връзка.




 



Семейство 2




Родителите ти са били прекалено концентрирани в своята връзка - или са се обичали прекалено много, или са били в постоянен конфликт. Какъвто и да е било случаят, за тях ролята на съпрузи е била на първо място, пред тази на родители. Давайки цялото си внимание, грижа и емоции на своя партньор, те не могат да осигурят същото за своето дете. Така детето расте в дефицит на родителска любов. Започва да изпитва необходимост от приемане и признание през целия си живот. Това те кара да се нуждаеш от специалното внимание на своите близки, приятели, любим човек. Колкото и внимание да получаваш обаче, то не ти е достатъчно. Затова си ревнив, докачлив, а понякога и демонстративни в своите отношения. Но пък си способен да усетиш и разбереш състоянието на своя партньор, да се грижиш за него и да му окажеш необходимата помощ в труден момент.




 



Семейство 3




Ти си израснал в хармонично семейство. Семейният микроклимат е основан на взаимна подкрепа и уважение един към друг. Самодостатъчен си си и адекватно възприемаш достойнствата и недостатъците на своя партньор, признаваш правото на лична свобода на всеки член на семейството и цениш това, че семейството ти е единно. Но имаш склонността да сравняваш своите взаимоотношения с тези на околните и така оставаш с усещането, че не можеш да достигнеш тяхното ниво. Не бъди толкова строг и критичен! Отпусни се... с вашите качества, родителски пример и желание да създадеш стабилна връзка, не трябва да се притесняваш за резултата.




Отношенията с родителите в детството обикновено са ключови, защото създават сценарий, който подсъзнателно следваме. Затова, ако не разбираш какви са реалните причини за твоите проблеми в настоящето, ако имаш травмиращи спомени от своето детство, не се колебай да се свържеш със специалист. С негова помощ ще отработиш и преосмислиш своето минало и ще можеш да живееш пълноценно по свой собствен сценарий.




Благодаря ти за отделеното време! Ще се радвам да споделиш своя резултат като коментар под поста. За тази цел е необходимо да се регистрираш в сайта. Стани част от нашето семейство. Нека се грижим за своето ментално здраве, защото то е също толкова важно, колкото и физическото!




Надявам се да научи нещо ново и интересно за себе си. Използвай го, за да подобриш своето качество на живот!





moiat-podpis-na-bial-fon







notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 
znak-za-krai-na-stranicata








Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page