top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Житейски принцип

Кой е твоят житейски принцип?

/психологически тест/







Всеки човек има свой собствен поглед върху живота, който е формулиран под формата на житейски принцип. Житейският принцип определя отношението към всичко, което се случва, той стои в основата на мирогледа, влияе на поведението на човека и неговото отношение към другите.




Всеки човек е уникален и неговият възглед към живота също е уникален. И с помощта на проективни методи е възможно да се определи кои принципи са определящи за конкретния човек.


Снимката по-долу е точно такъв инструмент. Погледнете я.



Let`s rock! 🤘




Кое беше първото нещо, което видя?




psihologicheski-test-zhiteiski-principi
Какво беше първото нещо, което видя?


1. Река


2. Книги


3. Гора


4. Фотьойл, маса, табуретка


5. Лампион




Р Е З У Л Т А Т И




1. Река


Ако първото нещо, което видя на снимката, беше реката, то твоят житейски принцип е: "Утре ще е по-добре от вчера". Имаш склонност да мечтаеш и да фантазираш. Мислите ти се реят, а ти се стремиш да вървиш напред. Скучното ежедневие и битовизмите не те привличат. Живееш с надежда за бъдещето, мечтаеш за момента, когато желанията ще бъдат реални, вярвате в прекрасното "утре". Затова често пропускаш момента, когато трябва да стартираш, и не забелязваш натрупалите се ежедневни проблеми. Не забравяй, че съществува и "днес" и то трябва да бъде изживяно максимално пълноценно. А мечтите и фантазиите най-добре насочи към творчество.




2. Книги


Ако вниманието ти е било първосигнално привлечено от книгите, то твоят принцип е: "Искам да стигна до същността на всичко". За теб е важно винаги да разбираш, да анализираш и да си обясняваш всичко. Доверяваш се само на собственото си мнение, не обичаш да се разкриваш пред случайни познати. Винаги си бдителен и внимателен. Приятелският ти кръг не е голям, но за сметка на това е съставен от близки хора, които мислят по същия начин като теб, и на които имаш доверие. И въпреки това понякога си позволяваш да бъдеш спонтанен и лекомислен, защото иначе рискуваш да те заклеймят като скучни и да пропуснеш нещо интересно.




3. Гора


Твоят принцип е: "Аз имам друго мнение". Твоят поглед над живота е нестандартен, креативен и оригинален. Имаш своя собствена гледна точка за всичко, която бързо споделяш с останалите. Не всички те разбират, а някои дори се страхуват от различното ти мислене. Но ти знаеш как да видиш нещата в перспектива и как да генерираш нови идеи. Основното при теб е, че разполагаш със сили и търпение, за да завършиш това, което си започнал. Вярвай в себе си, търси съмишленици и може да постигнеш много.




4. Фотьойл, маса, табуретка


Твоят житейски принцип е: "Човекът е социално животно". Знаеш как да обичаш и как да общуваш. Умееш да намираш общ език с всеки и си душата на компанията. Ти си отзивчив и мил, винаги си на разположение, когато някой се нуждае от помощ. Някои хора те смятат за несериозен и повърхностен, но това впечатление обикновено се заменя от уважение и приятелски чувства, когато те опознаят по-задълбочено. Определено можеш да дадеш много на околните, но не забравяй за себе си, за своите нужди и цели.




5. Лампион


Ако твоето внимание е привлечено от лампиона, то твоят житейски принцип е: "Днес не е ден за смях". Ти постоянно мислиш за проблемите и нерешените задачи, а почивката и развлеченията ги отлагаш за "по-късно". Липсват ти бодрост и жизненост. Често си в лошо настроение, а малките неприятности са в състояние да те изкарат извън релси за дълго време. Не забравяй, че батериите трябва да се презареждат, иначе няма да имат дълъг живот. Планирай почивката си също толкова сериозно, колкото планираш и своята работа. Позволявай си понякога да мързелуваш по малко, да изгледаш любим филм или да почетеш интересна книга, да се поразходиш или да побъбриш с приятели.




Благодаря ти, че отдели време да прочетеш статията ми! Ако ти е харесала, ще се радвам да я харесаш и споделиш! Не забравяй да търсиш по-добрата версия на себе си и да следваш мечтите си!




moiat-podpis-na-bial-fon






notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 
znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page