top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест

Твоят житейски принцип


Всеки човек има свой собствен поглед върху живота, който е формулиран под формата на житейски принцип. Житейският принцип определя отношението към всичко, което се случва, той стои в основата на мирогледа, влияе на поведението на човека и неговото отношение към другите.


Всеки човек е уникален и неговият възглед към живота също е уникален. И с помощта на проективни методи е възможно да се определи кои принципи са определящи за конкретния човек.


Снимката по-долу е точно такъв инструмент. Погледнете я.


Кое беше първото нещо, което видяхте?
1. Река


2. Книги


3. Гора


4. Фотьойл, маса, табуретка


5. Лампион 

Р Е З У Л Т А Т И


1. Река


Ако първото нещо, което видяхте на снимката, беше реката, то вашият житейски принцип е: "Утре ще е по-добре от вчера". Имате склонност да мечтаете и да фантазирате. Мислите ви се реят, а вие се стремите да вървите напред. Скучното ежедневие и битовизмите не ви привличат. Живеете с надежда за бъдещето, мечтаете за момента, когато желанията ще бъдат реални, вярвате в прекрасното "утре". Затова често пропускате момента, когато трябва да стартирате, и не забелязвате натрупалите се ежедневни проблеми. Не забравяйте, че съществува и "днес" и то трябва да бъде изживяно максимално пълноценно. А мечтите и фантазиите най-добре насочете към творчество.


2. Книги


Ако вниманието ви е било първосигнално привлечено от книгите, то вашият принцип е: "Искам да стигна до същността на всичко". За вас е важно винаги да разбирате, да анализирате и да си обяснявате всичко. Доверявате се само на собственото си мнение, не обичате да се разкривате пред случайни познати. Винаги сте бдителни и внимателни. Приятелският ви кръг не е голям, но за сметка на това е съставен от близки хора, които мислят по същия начин като вас, и на които имате доверие. И въпреки това понякога си позволявате да бъдете спонтанни и лекомислени, защото иначе рискувате да ви заклеймят като скучни и да пропуснете нещо интересно.


3. Гора


Вашият принцип е: "Аз имам друго мнение". Вашият поглед над живота е нестандартен, креативен и оригинален. Имате своя собствена гледна точка за всичко, която бързо споделяте с останалите. Не всички ви разбират, а някои дори се страхуват от различното ви мислене. Но вие знаете как да видите нещата в перспектива и как да генерирате нови идеи. Основното при вас е, че разполагате със сили и търпение, за да завършите това, което сте започнали. Вярвайте в себе си, търсете съмишленици и може да постигнете много.


4. Фотьойл, маса, табуретка


Вашият житейски принцип е: "Човекът е социално животно". Знаете как да обичате и как да общувате. Умеете да намерите общ език с всеки и сте душата на компанията. Вие сте отзивчиви и мили, винаги сте на разположение, когато някой се нуждае от помощ. Някои хора ви смятат за несериозни и повърхностни, но това впечатление обикновено се заменя от уважение и приятелски чувства, когато ви опознаят по-задълбочено. Определено можете да дадете много на околните, но не забравяйте за себе си, за своите нужди и цели.


5. Лампион


Ако вашето внимание е привлечено от лампиона, то вашият житейски принцип е: "Днес не е ден за смях". Вие постоянно мислите за проблемите и нерешените задачи, а почивката и развлеченията ги отлагате за "по-късно". Липсват ви бодрост и жизненост. Често сте в лошо настроение, а малки неприятности са в състояние да ви изкарат извън релси за дълго време. Не забравяйте, че батериите трябва да се презареждат, иначе няма да имат дълъг живот. Планирайте почивката си също толкова сериозно, колкото планирате и своята работа. Позволявайте си понякога да мързелувате по малко, да изгледате любим филм или да почетете интересна книга, да се поразходите или да побъбрите с приятели.


Благодаря ти, че отдели време да прочетеш статията ми! Ако ти е харесала, ще се радвам да я харесаш и споделиш! Не забравяй да търсиш по-добрата версия на себе си и да следваш мечтите си! 

179 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
superdoc_logo.png

Сканирайте QR кода, за да получите връзка за покана.

download_my_app.widget.qr.alt"

Присъедини се към нас на мобилния си телефон!

Изтегли приложението Spaces by Wix

download_my_app.widget.qr.alt"
Download app from the App Store
Download app from Google Play
  1. Свали приложението Spaces by Wix

  2. Отвори приложението и избери Got an invite code

  3. Въведи кода USFFA

  4. Join

bottom of page