top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест

Лични граници


За днес съм ви подготвила един класически тест за лични граници. Според отговора ви разбирате къде поставяте своите лични граници.

 • 1


Вашите лични граници са еластични и силни. Това ви позволява да проявявате гъвкавост към околните и да защитите своя вътрешен мир без да нарушите личните граници на другия човек. От една страна сте злопаметни и не прощавате навлизането във вашата територия, защото при повторна атака можете да проявите сила, че дори и жестокост. Така ще защитите себе си, но определено ще ви остане горчивия вкус на негативните емоции. Помните дълго тези моменти и трудно си прощавате това. Добре е да се научите безопасно да изразявате своите негативни емоции и да си прощавате за действията, които сте принудени да извършите. • 2


Личните ви граници са неравномерни. На някои хора от обкръжението ви позволявате всякакви своеволия, докато с други сте твърди и хладнокръвни. Разбира се и двата варианта са необходими в определено време, но понякога ги прилагате, поддавайки се на своите емоции, а не под ръководството на здравата си логика. Отлично преценявате хората, знаете как да се отнасяте с тях и до каква степен можете да им се доверите. Но установените стереотипи понякога ви пречат да изберете правилната линия на поведение. Разделяте всички хора, които познавате на групи - близки приятели, познати и хора, с които общувате по необходимост. Подбирате ефективни варианти за общуване с всяка група и се стараете да следвате определена линия на поведение. • 3


Вашите лични граници наподобяват Великата китайска стена: те са твърди и надеждни. Не позволявате на никого да навлиза във вашето лично пространство и проявявате силен отпор. Имате ясна представа за това кой може да допуснете до себе си и на кого имате доверие. И също така дори и тези хора не допускате напълно близко до себе си. Склонни сте към отшелничество и изолация. Много бързо се уморявате от хората. Понякога намирате подход към всеки и ако подходът ви се окаже правилен, много често се самообвинявате, че сте мекотело. Но това съвсем не е така, защото това общуване е жизнено важно за вас, защото имате нужда да намерите хора, които имат същите възгледи и интереси като вашите. Не се страхувайте да направите първата крачка за среща и така да кажете на света "ДА". Светът е голям и в него със сигурност има хора, които да трептят с вашата вибрация.

 • 4.


Вие сте човек с изградени граници, които в последно време се опитвате да направите гъвкави. затова сте започнали да се обграждате с хора. Понякога причините ви затова са обективни, но по-често се дължи на натрупаната ви умора. В някои ситуации изградените граници са полезни, но ако не умеете да лавирате, това определено ще ви навлече проблеми в живота. Страхувате се от всичко непознато и непредсказуемо, стараете се да се придържате към установените правила и ритуали, защото те определят вашето лично и безопасно пространство. Отделяйте повече време за себе си, почивайте, правете това, което обичате, срещайте се по-често с хората, които обичате и търсете радостта на всеки ден. Не отказвайте предложения за пътувания, разходки и кино. Ако това преди време не ви е харесвало, то сега новите изживявания ще окажат своето благотворно влияние на психиката ви.

 • 5


Границите ви са доста неясни, на моменти дори размити. Възможно е в детството ви никой да не ви е помогнал да сложите ясни и здравословни граници, дори точно обратното - винаги да са ги нарушавали. Но сега вие, вече пораснали и възрастни, сте способни да определите сами къде и какви граници да поставите. Научете се да приключвате токсичните отношения, формулирайте своите желания и уверено да отстоявате своята позиция. А ако това не се хареса на някого? Това си е негов проблем. Близките до вас ще разберат, а тези които нямат място във вашия живот, лека полека ще си тръгнат. Имате голям потенциал, затова започнете по-често да хвалите себе си за своите победи и по-рядко да се обвинявате за своите загуби. Представете си, че поставяте ограда около своя дом: къде ще сложите по-силен стълб, къде ще сложите по-подсилена дъска. Визуализирайте своите действия, така ще активирате своето подсъзнание, където имате неизползвани ресурси. • 6


Вашите граници определено са по образец. Те са силни и стабилни и в същото време сте способни да ги променяте спрямо съответната ситуация. Вие сте изключително адаптивни към живота в този сложен свят: умеете да отстоявате своето, а когато се наложи да отстъпите или да напратите компромис. Умеете разумно да общувате с околните, което ви помага да успеете в различните житейски сфери. Разбира се, вие също имате своите слабости и разочарования, но се възстановявате лесно и при това без външна помощ. Всичко, от което се нуждаете, е да се потопите в своя вътрешен свят. Изникнал е проблем? Отделете се от околните, за да възстановите своите сили, създайте си комфорт и ресурси да решите проблема винаги ще се намерят.


Открихте ли себе си в описанието на своя избор? Ако статията ви харесва, моля да я споделите, за да стигне до повече хора (можете да използвате бутоните за споделяне малко по-надолу). Също така не забравяйте да споделите своя избор в коментар в социалните мрежи. Ще съм ви благодарна!


Прекрасен петък и усмихнат уикенд! 


166 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

 • facebook
 • linkedin
 • instagram
 • Youtube
 • Pinterest
superdoc_logo.png

Scan the QR code to get an invite link.

download_my_app.widget.qr.alt"

Join us on mobile!

Download the Spaces by Wix app and join “Bobby Fitness Studio” to easily stay updated on the go.

download_my_app.widget.qr.alt"
Download app from the App Store
Download app from Google Play
 1. Свали приложението Spaces by Wix

 2. Отвори приложението и избери Got an invite code

 3. Въведи кода USFFA

 4. Join

bottom of page