top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Ценности

Какви са твоите житейски ценности

/психологически тест/







Всеки от нас има свои цели, приоритети, идеали. Различни сме в това какво ценим, какво считаме за важно за самите себе си. Почти няма човек, който да не иска да е щастлив, здрав и успешен. А в йерархията на житейските ценности някой поставят семейството си на първо място, други - материалното благополучие, а за трети с приоритет са свободата и възможността за изявят себе си. Колкото са различни хората, толкова са и различни житейските предпочитания.




Искаш ли да разбереш кои са ценностите ти?




Let`s rock! 🤘




Погледни снимката. Кое е първото, което видя?




psihologicheski-test-cennosti


Възможни отговори:


1. Млад мъж

2. Пейзаж - езеро, дървета, трева

3. Мост

4. Лебед




 



Р Е З У Л Т А Т И




1. Млад мъж




Основното нещо в живота за теб са признанието и стремежът към себеутвърждаване. Обичаш да си в центъра на вниманието. Важно за теб е да бъдеш забелязан и оценен. Не държиш да имаш слава. Просто държиш всичко, което правиш да бъде оценено подобаващо, дори и ежедневните рутинни дела. Не ти е необходимо да се хвалиш, нито пък искаш да предизвикаш завист у околните. Просто взаимодействаш със заобикалящия те свят: "Хора, забелязвате ли ме? Колко ценен съм за вас?". Притежаваш огромен потенциал и много енергия, умело използваш ресурсите, с които разполагаш, за общото благо. Това е и причината хората да те обичат и уважават.




2. Пейзаж - езеро, дървета, трева




Основните ти ценности са свободата и независимостта. Рамките и ограниченията не са ти от любимите неща, защото ти пречат да изразиш своята същност на макс. Упражняването на контрол и авторитарното отношение провокират у теб протест и желание да направиш точно обратното на това, което се иска от теб. Имаш своя собствена гледна точка за ситуацията, свои собствени морални стандарти и смелост да защитиш всичко това. Ти си креативен, изпъкваш със собствен стил на обличане и поведение. Харизматичен си и с това привличаш хората, които споделят твоите възгледи и убеждения. Способен си на грандиозни бунтарски прояви в името на едно ново, перфектно и хармонично общество.




3. Мост



Комфортът и стабилността са основни ценности за теб. Обичаш комфорта, вкусната храна, приятната компания, хубавата музика и стойностните филми. Добре разбираш себе си, своите нужди и емоции. Това ти позволява ефективно да приоритизираш и да правиш реалистични планове. Но пък е малко вероятно да компрометираш своите интереси в името на интересите на другите, дори и те да са твои близки. Въпреки това рядко влизаш в конфликти, защото си гъвкав и имаш ефективни методи да постигаш своите цели без агресия и натиск.




4. Лебед




Житейската ти ценност е стремежът към идеала. Поставяш си много високи стандарти за всичко. Летвата е толкова висока, че е почти невъзможно някой да я прескочи. А ти смяташ своите постижения за естествени и очевидни. Творческа личност си, обичаш да мечтаеш и винаги си зареден с много нови идеи и невероятни проекти. Ти знаеш как да превърнеш всичко, което създаваш в своите фантазии, в реалност. Постоянният ти стремеж към съвършенство понякога ти пречи да се насладиш на това, което си постигнал. Имаш много почитатели и последователи, но разчиташ само на себе си.




Благодаря ти, че отдели време да прочетеш статията ми! Ако ти е харесала, ще се радвам да я харесаш и споделиш! Не забравяй да търсиш по-добрата версия на себе си и да следваш мечтите си!



moiat-podpis-na-bial-fon







notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 
znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page