top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Психологически тест | Щастлив ли си?

Щастлив човек ли си?

Направи теста и измери нивото си на щастие







Щастието е абстрактно понятие. Трудно може да бъде измерено, тъй като трудно може да бъде и дефинирано. За всеки един от нас щастието е нещо различно. Радост намираме в различни неща и по различен начин изживяваме на пръв поглед еднакви житейски ситуации. За днешния тест освен любимото кафе, ще ти трябват лист и химикал.




Възможно ли е да измерим своето щастие?




Това е направил американският психолог Мартин Селигман. Той определя петте ключови елемента, от който човек се нуждае, за да може да се наслаждава на живота и да поддържа своята оптимистична нагласа. Днешният тест е изграден точно на тези елементи.




Ето и регламента. Прочети внимателно 5 въпроса и 5 твърдения към всеки един от тях. Избери това твърдение, което най-обективно описва твоето настроение през последните две седмици. Ако не можеш да избереш, премини на следващия въпрос и след това се върни и отговори на пропуснатите въпроси. След това сумирай своите точки и прочети какъв е твоят резултат.




Let`s rock! 🤘








Р Е З У Л Т А Т И О Т Т Е С Т А





от 0 до 4 точки

Щастието за теб към настоящия момент е мираж. На света гледаш през изключително тъмни очила. Не намираш и абсолютно никакъв повод за оптимизъм. Най-вероятно си преживял някаква трагична ситуация или си в състояние на много силен стрес. Опитай се, да се нагласиш по начина, че в момента си под влиянието на силното емоционално напрежение и това ти пречи да прецениш обективно ситуацията. В този период се пази от глобални заключения и от взимането на сериозни решения. Добре е да се обърнеш към психолог, за да избегнеш развитието на невроза или депресия. Опитай се да живееш "тук и сега", без да се губиш в своето минало. Намери начин да си подариш приятни емоции и да общуваш с позитивни и зареждащи те хора.

от 5 до 9 точки

от 10 до 14 точки

от 15 до 20 точки




banner-blogpost-kak-da-promenish-nachina-si-na-mislene



Ще се радвам да ми споделиш какъв е твоят резултат. Можеш да го направиш в коментар. Също така ще се радвам да ми споделиш дали този тип тестове са ти интересни? Ако тестът ти е харесал, сподели го със своите приятели!



moiat-podpis-na-bial-fon







notice on the white background with text: this post aims to provide useful information. It does not replace professional advice, diagnosis and therapy

 

znak-za-krai-na-stranicata

Последни публикации

Виж всички
Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page