top of page
tsvetysnotes_Tsvetelina-Popova.-1gif.gif

Как да поставиш живота си на пауза | Relax

Техника "Пауза"

Техника, която ще промени живота ти 

Слушай статията:


 Ако се чудиш вече в какво се изразва техниката "Пауза", вече си на пътя да откриеш една нова и освежаваща гледна точка. Това е различна перспектива към темата за човешкото щастие.
В свят, в който постоянно се цени движението и производителността, паузата е най-избягваното ментално състояние. А всъщност то е ключът към простотата и осъзнатостта. Тя е отговорът, важният момент, който води към балансирано и удовлетворено съществуване.
Затова и днес ще се задълбочим в различните аспекти на паузата. Ще погледнем на нея като на източник на яснота, внимание и осъзнато вземане на решения.
aromadifuser-on-the-black-shelfВ какво се изразява паузата
Паузата е прекъсване на дейността, ценен момент на откъсване, саморефлексия и повторно свързване с настоящето.
Паузата може да се осъществи по много начини - от простичкото поемане на дълбок дъх за момент до прекъсване за часове, дни, седмици. Тя не е харектерна само за определени дейности и може да бъде включена във всяка част от деня. Паузата може да е под формата на бърза почивка по време на натоварен работен ден, може да е медитация, може да е отдръпване от обичайната рутина. Общото е, че паузата ни насърчава да се върнем в настоящия момент и да обърнем внимание на това, което се случва около нас.
Когато се забавиш физически, си даваш възможност да размишляваш върху своите мисли, емоции и за света около теб, без постоянно да бързаш за обичайните си ежедневни дейности.
Силата на присъствието
Прибивавайки в нашия натоварен живот, постоянно се борим да присъстваме и да сме фокусирани в настоящия момент. Паузата ще ти даде възможност да постигнеш това пълно осъзнаване на текущия момент.
Представи си да спреш по средата на забързания си ден, да затвориш очи и да останеш насаме със своите мисли. В този момент на нищоправене можеш да забележиш финните усещания, емоции или дори фоновия шум на своя ум. Това повишено присъствие ти позволява по-дълбока връзка със себе си и света около теб.
Избор на съзнателна реакцияНай-голямото предимство на паузата е, че ни позволява да правим по-интелигентни избори. Когато се отделиш за момент, за да се отдръпнеш от обичайните си навици, разбираш по-ясно каква е причината да правиш определени неща.
Ще ти дам един простичък пример: ако спреш преди да отхапеш блокче шоколад, ще осъзнаеш вълнението, но в същото време ще си позволиш да изпиташ и вина. Тази кратка пауза ще ти помогне да вземеш правилното за теб решение.
Това кратко осъзнаване ще ти отвори врата към безкрайната вселена на творческите отговори на твоите желания и страхове. Без тази кратка пауза рискуваш да попадаш непрекъснато в капана на своите автоматични и несъзнателни реакции, които са били несъзнателно изграждани през целия ти живот.
Навигация на уязвимосттаПоставянето на пауза може да е много мощен инструмент, но в същото време не е лесна задача, особено когато изпитваме силни емоции като гняв, тъга или радост.
Друга характерна черта на състоянието пауза е, че моментите, в които е най-наложително да я направим, са моментите, когато това изглежда невъзможно. А точно в тези моменти именно паузата е проводникът на мъдростта в тях.
Затова е много важно да изоставим необходимостта си да контролираме всичко и просто да приемем своята уязвимост. Това е вратата към разбирането на живота по по-задълбочен начин.
Потапяне в непознатотоВ състонието на пауза навлизаме в сферата на несигурност. Там резултатът е неизвестен. И тогава се пооявява ужасяващият ни страх от неяснота. Често го изживяваме като падане в космоса без ясна цел. И точно в тази несигурност откриваме своя потенциал за растеж и трансформация.
Паузата ще ти даде възможността да се освободиш от хватката на контрола и да навлезеш в полето на спонтанността. Навлизайки в неизвестнотоще се сблъскаш с нови вълнуващи преживявания и ще се научиш да живееш в момента.
Техниката


Ще се радвам да ми споделиш своя опит с тази техника. Можеш да го направиш в коментарите под статията.Успя ли да поставиш живота си на пауза?moiat-podpis-na-bial-fon
notice-attention

znak-za-krai-na-stranicata
Последни публикации

Виж всички

Comments


Tsvetelina-Popova.jpg
  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest

Ако съдържанието ти харесва и е полезно за теб, можеш да ме подкрепиш

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • Youtube
  • Pinterest
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_youtube_banner.gif
tsvetysnotes_www.tsvetelinapopova.com_instagram_banner.gif
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-feedback-psichologist-nlp-psihotherapist.png
feedback-024-radina.png
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application-psichologist-nlp-psihotherapist.
tsvetysnotes-www.tsvetelinapopova.com-section-application.png
bottom of page